«Нафтогаз» увів в експлуатацію другу сонячну електростанцію (фото)

25
Фото: пресслужба НАК "Нафтогаз"

«Нафтогаз» ввів в експлуатацію сонячну електростанцію в Житомирській області потужністю 33 МВт.

Про це повідомляє пресслужба «Нафтогазу».

«Група Нафтогаз отримала «зелений» тариф та ліцензію на продаж електроенергії для новозбудованої електростанції у м. Чуднів (Житомирська обл.). Станція збудована у вересні 2020 року із застосуванням найсучасніших технологічних рішень і високоефективного обладнання від провідних світових виробників.

Читайте також: Інвестиція в майбутнє чи збитковість: чому в Україні недооцінюють зелену енергетику 

Зокрема, на станції застосовуються монокристалічні фотоелектричні модулі з графеновим покриттям з однією з найвищих у своєму класі потужностей – 430 Вт від ZNSHINE PV-Tech Co., а також стрінгові інвертори SUN2000-185KTL від Huawei. Усі допоміжні елементи обладнання і матеріали українського виробництва», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пікова потужність фотоелектричних модулів складає 33,313 МВт. Потужність в точці приєднання – 25 МВт.

«Плановий обсяг корисного відпуску (продажу) електроенергії за перший рік роботи сонячної станції становитиме не менше 36,5 тис. МВт∙год з очікуваним доходом понад 153 млн грн», – додали у «Нафтогазі».

Замовником проєкту ФЕС «Чуднів» є Дочірнє підприємство «Нафтогаз-Енергосервіс» НАК« Нафтогаз України», яке в листопаді 2018 року отримало три земельні ділянки загальною площею 55 га за результатами проведеного земельного аукціону для розташування сонячної електростанції та подальшого укладання договорів оренди з Житомирською обласною державною адміністрацією.

У липні 2020 року група «Нафтогаз» ввела в експлуатацію сонячну електростанцію «Андріївка» на Харківщині потужністю 0,999 МВт. Також цьогоріч Нафтогаз розпочав розгортання мережі електрозарядних станцій для авто у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: