Україна і Нідерланди співпрацюватимуть у розвитку електротранспорту

53_main

22 жовтня міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч зі старшим віцепрезидентом холдингу «VDL Group» Рольфом-Яном Цвіпом, де сторони обговорили можливу співпрацю у розвитку транспортної інфраструктури України, зокрема електромобільного транспорту.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

У ході переговорів Владислав Криклій повідомив, що в рамках впровадження Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року Мінінфраструктури тісно співпрацює з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) за проєктами, покликаними розвивати міський електротранспорт в Україні.

Спільно з фахівцями та науковцями Міністерство працює над внесенням нових змін у державні будівельні норми щодо планування і забудови територій, які б дозволили розміщення електрозарядних станцій на всіх дорогах загального користування.

За словами міністра, для розвитку внутрішнього ринку електромобільності Уряд України опрацьовує можливість створення стимулюючих заходів. Відтак, у Верховній Раді вже зареєстровані законопроєкти №3476 та №3477, що передбачають низку податкових та митних пільг для виробництва електричних транспортних засобів в Україні. Разом з тим, представники бізнесу з Китаю, США та Німеччини зацікавлені у виробництві електрокарів та батарей на території України, але чекають преференцій з боку держави. Тому головна задача української сторони у цьому ключі – створити умови для створення власного виробництва електромобільної галузі.

У свою чергу, Рольф-Ян Цвіп повідомив про готовність співпрацювати з Україною у розвитку транспортної інфраструктури та електротранспорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: