В Офісі Президента відбулося перше засідання Ради соціального розвитку регіонів при Главі держави

1abd18d341ed3691eebb3a95ee6d49a9_1603452534_extra_large

В офісі президента сьогодні, 23 жовтня, відбулося перше засідання Ради соціального розвитку регіонів при главі держави, на ньому головувала заступниця керівника ОП Юлія Соколовська.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

За підсумками засідання було поставлено завдання Міністерству фінансів, Міністерству розвитку громад та територій і Міністерству соціальної політики спільно напрацювати пропозиції щодо оптимальної моделі сфери соціального захисту в умовах децентралізації.

Під час засідання мова йшла, зокрема, про те, що результатом децентралізації має стати наближеність соціальної підтримки і соціального захисту до людей. Зазначається, що надалі усі звернення із соціальних питань прийматимуть представники громади, які далі у цифровому форматі передаватимуть їх для ухвалення рішень до відповідних органів виконавчої влади.

Окрім того, заступник міністра наголосив на розвитку громад та територій В’ячеслав Негода, у кожній тергромаді будуть створені ЦНАПи.

За словами заступника очільника Мінсоцполітики Віталія Музиченка, з 1 січня наступного року органи місцевого самоврядування зможуть безкоштовно підключатися до цифрової платформи «Соціальна громада». Звернутися по соцпідтримку можна буде також за допомогою зручних інтернетсервісів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: