Вакцина проти COVID-19: Степанов розповів, скільки Україні потрібно на це коштів

вакцина4
Фото ілюстративне

На виготовлення української вакцини від коронавірусу знадобиться приблизно 100-150 млн гривень.

Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу щодо української вакцини від COVID-19 в четвер, 22 жовтня.

«Будуть зроблені розрахунки, я вважаю, що в повному обсязі з боку держави профінансується саме виготовлення цієї вакцини. І на цьому наполягає Президент України. Це коштуватиме більше як 100-150 млн гривень», – сказав Степанов.

Він зазначив, що українська вакцина є оригінальною, і вона відрізняється від решти вакцин, які проходять зараз клінічні випробування.

Під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулася нарада, на якій були присутні науковці, залучені до розробки оригінального українського кандидата у вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте також: Львівські науковці виграли грант на розробку вакцини проти COVID-19: хто вони

Лікар-анестезіолог вищої категорії та експерт Міністерства охорони здоров’я Сергій Дубров вважає, що в найближчі два роки не варто очікувати на появу української вакцини від коронавірусу.

За даними ВООЗ, загалом у світі проводиться близько 700 випробувань вакцини від COVID-19.

Раніше Степанов заявляв, що вакцина проти коронавірусної хвороби з'явиться в Україні в середині 2021 року, однак неї зможуть скористатись тільки вразливі категорії населення. Наприкінці вересня американська компанія Johnson&Johnson розпочала третю фазу випробувань вакцини від коронавірусу COVID-19.

До слова, за минулу добу четверга, 22 жовтня, в Україні коронавірусне захворювання підтвердили в рекордної кількості людей — 7 тисяч 517 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: