Колишній співвласник «Приватбанку» намагається оскаржити націоналізацію банку

5a032604c3cc3-foto1_1200

Колишній співвласник «Приватбанку» Геннадій Боголюбов через Господарський суд намагається оскаржити націоналізацію банку, подавши кілька позовів проти Кабінету міністрів, Міністерства фінансів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та навіть нинішнього керівництва самого банку.

Боголюбов просить суд визначити статутний капітал банку в розмірі 21,26 млрд гривень, як це було до націоналізації банку, пише 368.media.

Також він вимагає повернути свою частку акцій, яку зазначає у розмірі 33,2525%. У держреєстрі зазначений обсяг статутного капіталу на суму 206 млрд гривень, а все його акції належать державі, тобто, юридично - Кабінету міністрів.

В іншій справі Боголюбов просить суд вимагати з Кабміну 33,2525% від загальної кількості випущених акцій «ПриватБанку», які належали Боголюбову станом на 18.12.2016 та зобов'язати «Укрексімбанк» списати ці акції з рахунку в цінних паперах держави на рахунок Боголюбова в депозитарній установі ТОВ «Солід Дніпро».

Крім того, Боголюбов вимагає визнати його права власності на банк, а також «визнати недійсним з моменту укладення договору купівлі-продажу акцій в частині».

Відзначимо, на 26 листопада цього року призначено розгляд позову колишнього власника Ігоря Коломойського про визнання націоналізації банку незаконною. На цей раз розглядатимуть скаргу Мінфіну на рішення Окружного суду.

Згідно так званому «антіколомойскому» закону, який був прийнятий Верховною Радою в травні за наполяганням МВФ, якщо суд скасує рішення НБУ про денаціоналізацію банку, фінустанова не може бути повернута екс-власникам, проте вони в судовому порядку може претендувати на компенсацію від держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: