Разумков розповів, коли депутати розглянуть бюджет-2021

Dmitro-Razumkov

Верховна Рада України почне розглядати проект державного бюджету на 2021 рік на найближчому пленарному тижні. Про це заявив спікер парламенту Дмитро Разумков журналістам 25 жовтня в Києві.

Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

«Якщо не трапиться чогось екстраординарного, то ... 2 [листопада] у нас з вами буде погоджувальна рада, а з 3-го у нас пленарний тиждень. Я думаю, що в перші дні ми повинні перейти до розгляду бюджету на 2021 рік» , - сказав спікер Ради.

«Складна епідеміологічна ситуація через поширення коронавірусної інфекції в Україні може вплинути на роботу парламентаріїв, підкреслив він.

Поки не плануємо змінювати режим роботи. Будемо дивитися, виходити з тієї ситуації, яка буде 2-3 листопада», - додав він.

У вересні Разумков говорив, що 20 жовтня - це крайній термін, коли Верховна Рада повинна схвалити і направити свої пропозиції щодо проекту держбюджету на 2021 рік у Кабінет Міністрів.

Однак парламент не розглянув проект закону про державний бюджет всупереч регламенту. Замість цього президент України Володимир Зеленський виступив перед депутатами зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище.

Заступник голови фракції партії «Слуга народу» Євгенія Кравчук розповідала, що до проекту подали близько 5 тис. Правок.

Законопроект про державний бюджет України розглядається депутатами за процедурою трьох читань. Крайній термін затвердження документа - 1 грудня.

Проект держбюджету на 2021 рік опублікували 14 вересня. В бюджеті доходи склали 1,071 трлн грн, витрати - 1,350 трлн грн і дефіцит - 270 млрд грн. Курс, на основі якого Міністерство фінансів вираховує основні показники на наступний рік, закладений на рівні 29,1 грн / $.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: