Які порушення зафіксували на виборчих дільницях Львівщини - ОПОРА

вибори67

На дільниці №461866 (місто Львів) спостерігач ОПОРИ зафіксував спробу членів комісії видати виборцю бюлетень без печатки. Представник мережі ОПОРА зробив зауваженням членам комісії.

На дільниці №461866 (місто Львів) спостерігач ОПОРИ зафіксував спробу членів комісії видати виборцю бюлетень без печатки. Представник мережі ОПОРА зробив зауваженням членам комісії.

Станом на 10:23 на цій же дільниці таких випадків зафіксовано 7, повідомляють у громадянській опорі.

Члени ДВК №462077 (місто Львів) видають виборцям бюлетені, не зазначаючи при цьому у контрольних талонах жодної інформації. А саме – відсутній номер, за яким виборця внесено до списку виборців, підпис виборця, підпис члена комісії.

Фото: ОПОРА

А це є порушення частини 3 статті 249 Виборчого кодексу Під час проведення голосування на виборчій дільниці два члени дільничної виборчої комісії надають виборцю можливість проголосувати: один член дільничної виборчої комісії після пред’явлення виборцем одного з документів, зазначених у пунктах 1, 2 частини першої статті 8 цього Кодексу, за умови наявності виборця у списку виборців на відповідній виборчій дільниці та наявності у нього права голосу на відповідних місцевих виборах (враховуючи відмітку в графі «Примітка» щодо постійної нездатності пересуватися самостійно або запису «Голосує за місцем перебування») надає виборцю список виборців для підпису;

Натомість другий член дільничної виборчої комісії у позначеному місці на контрольному талоні виборчого бюлетеня вписує своє прізвище, ініціали, ставить підпис та проставляє номер, за яким виборця внесено до списку виборців на дільниці.

Виборець ставить підпис за отримання виборчих бюлетенів для голосування на місцевих виборах у списку виборців та на визначеному місці на контрольному талоні кожного виборчого бюлетеня.

Після цього член виборчої комісії відокремлює від кожного виборчого бюлетеня контрольний талон та видає виборцю виборчий бюлетень. Член виборчої комісії повідомляє виборцю, скільки виборчих бюлетенів він отримав. Контрольні талони виборчих бюлетенів зберігаються у члена комісії, який видав виборчі бюлетені.

При цьому робити на виборчих бюлетенях будь-які інші позначки забороняється.

Сокаль

Через велику кількість охочих проголосувати на дільниці №461251 (місто Сокаль) зафіксовано спостерігачами ОПОРИ голосування на підвіконні.

Фото: ОПОРА

Самбірський район

На дільниці №461131 (село Роздільне Самбірського району) зафіксовано видачу бюлетеня виборцю за світлинами паспорта у телефоні.

Золочівський район

А на дільницях №460112 (село Кути Золочівський район), №461781 (місто Стрий) спостерігачі ОПОРИ зафіксували спробу члена комісії видати виборцю бюлетень без паспорта.

Стрий

На дільниці №461796 (місто Стрий)  жінка порвала бюлетень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: