На Львівщині відкрито два кримінальних провадження за порушення виборчого законодавства

IMG_1949

У неділю, 25 жовтня, станом на 20.00 до поліції надійшло 249 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. За кожним з них проводилась перевірка, за результатами яких було відкрито 2 кримінальних провадження та складено 21 адмінпротокол.

Про це повідомили у пресслужбі поліції області.

Там зазначають, що адміністративні протоколи правоохоронці склали у місті Червоноград, Сколівському, Дрогобицькому, Яворівському, Жовківському, Самбірському, Старосамбірському, Буському та Стрийському районах Львівщини, а також у Личаківському, Залізничному та Франківському районах Львова.

Йдеться про пошкодження, приховуванн, знищення свого виборчого бюлетеня, ведення передвиборчої агітації, порушення карантинних обмежень тощо.

Також на двох виборчих дільницях - у місті Самборі та в одному з сіл Стрийського району, голови дільничних виборчих комісій, їх заступники, секретарі та окремі члени комісій підписали протоколи про підрахунок голосів виборців до завершення голосування та проведення такого підрахунку.

За фактами слідчі Самбірського та Стрийського відділів поліції, за процесуального керівництва, відповідно, Самбірської та Стрийської місцевих прокуратур, відкрили кримінальні провадження за ч.4 ст.158-3 (Фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: