У Львові відкрили мурал «Петро Франко. Повернення (з) легенди»

unnamed (7)

Сьогодні, 27 жовтня, в день ювілею народження Петра Франка, відбулась презентація-відкриття муралу Петрові Франку на мурах Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка.

Сьогодні, 27 жовтня, в день ювілею народження Петра Франка, відбулось відкриття муралу Петрові Франку на мурах Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка.

Мурал намалювали відомий художник Святослав Владика та творча група «Sacred Universe» на підпірній стіні музею на вул. Івана Франка, 150.

Директор Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка Богдана Тихолоз подякував усім, хто взяв участь в створенні муралу та розповів про роль кожного у проєкті.

«Сьогодні ювілейний рік, 130-ліття від дня народження легендарної постаті, третього наймолодшого сина Івана Франка, першого директора нашого музею, депутата, декана, інженера-хіміка, винахідника, спортовця, авіатора, воїна і одного із, на жаль, досі маловідомих героїв України Петра Франка», – розповів Богдан Тихолоз.

«Дуже символічно, що ми відкриваємо цей мурал на вулиці Івана Франка, адже з цією вулицею пов’язаний великий шмат його життя. Дуже важливо, що Петро Франко повертається не лише у книжках і фільмах, а у широкому, масовому виді, коли будь-який перехожий може побачити цю визначну особистість просто неба», - зазначила доцентка кафедри української преси Львівського національного університету Наталя Тихолоз.

У відкритті муралу взяв участь голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

«Цей мурал – ще одна данина великому українцю, і це той момент, коли можна сказати, що і стіни говорять», – зазначив Козицький.

На події виступила хорова капела «Дударик» під диригуванням Маколи Кацала з виконанням твору Івана Франка «Не пора, не пора, не пора» та Маршу української армії.

Вітальне слово також виголосила Анастасія Слюсаренко, очільниці Львівського осередку Пласту. Вона зазначила, що Петро Франко був ключовою особою в існуванні пластунського руху та завдяки йому цей рух досі живе в Україні.

За участь в проєкті Святослава Владику нагородили подякою та орденом лицаря Дому Франка.

Марта ФІШЕР

Фото автора

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: