Кабмін змінив порядок розрахунку тарифів на теплову енергію

Без названия (4)

Кабінет міністрів вніс зміни в Порядок розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу для потреб населення, установ і організацій, що фінансуються з державного або місцевого бюджету.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 28 жовтня, пише РБК.

Постановою встановлено механізм обліку двоставкових тарифів.

В пояснювальній записці до проекту постанови зазначень, що однією з величин, яка використовується у формулі для розрахунку середньозваженого тарифу, є діючий тариф на теплову енергію, встановлений суб'єкту господарювання, який провадить діяльність у відповідній адміністративно-територіальній одиниці.

Підприємства теплоенергетики мають право формувати одноставкові або двоставкові тарифи на теплову енергію. Двоставочні тарифи на теплову енергію складаються з умовно-змінної частини та умовно-постійної частини.

Проте у Порядку розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію відсутній механізм обліку двоставкових тарифів при розрахунку середньозважених тарифів.

Проєкт акта передбачає правове врегулювання цього питання, надає правило обліку двоставкових тарифів при розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: