Представники трьох партій заявили про можливу фальсифікацію результатів виборів до Львівської облради

123136921_3686276504717390_5364713706042785856_o

Низка політичних сил, не вдовольнилася своїми результатами на виборах до Львівської і вирішила їх переписати, забравши голоси у інших партій.

Низка політичних сил не вдовольнилася своїми результатами на виборах до Львівської обласної ради і вирішила їх переписати, забравши голоси в інших партій.

Про це йшлося під час пресконференції представників партій «За Майбутнє», Народного Руху України і Української Галицької Партії.

Як заявив народний депутат Тарас Батенко, він звернувся до правоохоронних органів із вимогою зупинити можливу спробу фальсифікацій на Львівщині.

«Результати паралельного підрахунку на 2122 дільницях (а це 100%) показують, що до Львівської облради твердо проходять 9 політичних сил. Але, як стало відомо, дехто вирішив підвести риску під шістьма партіями. Такого не було навіть за часів Януковича. Ще є тиждень для остаточного підрахунку, і паралельний підрахунок показує, що результати не є правдивими. У нас є підозра, що буде переписування протоколів виборчими комісіями. Хочемо наголосити, що виборчий кодекс карає за такі дії позбавленням волі від 5 до 7 років. Ми стежитимемо за процесом підрахунку і доведемо цю справу до кінця», – заявив Тарас Батенко.

За його слова однією з партій, яка може вдатися до фальсифікацій, є провладна «Слуга народу».

«Якщо «мокрі» протоколи не будуть сходитись з електронними версіями, ми зробимо все, щоби довести справу до суду і винні понесли кримінальну відповідальність. Суть навіть не в тому, хто з партій не пройшов до ЛОР, а у факті змови. Партія «Слуга народу» зазнала нищівної поразки, це всі бачать. І не треба намагатись рятувати ситуацію в незаконний спосіб. Відповідати за такі дії доведеться дуже боляче», – заявив нардеп.

Водночас іншої політичної сили, яка може перебувати у змові зі «Слугою народу», Тарас Батенко не назвав.

«А другої я не назву з поваги до її лідера. Але даю час до вечора. Якщо цього часу висновки не зроблять, партія буде названа і буде запущений процес щодо кримінальної відповідальності винних осіб», – заявив нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: