У Львові розгортатимуть додаткові ліжкомісця для хворих на COVID-19

хорі корона
Фото ілюстративне, з вільних джерел

У Львові збільшують ліжковий фонд у медзакладах для людей із важким перебігом коронавірусної хвороби.

Про це повідомляють у мерії.

«На випадок критичного зростання кількості пацієнтів, які будуть потребувати стаціонарної допомоги, зараз місто розглядає різні варіанти для розгортання резервних ліжкомісць у медичних закладах, зокрема поліклініках. Це буде тимчасове рішення, тож про жодну реорганізацію закладів чи звільнення працівників не йдеться», - сказано в повідомленні.

За словами Галини Слічної, заступниці міського голови й керівниці штабу протидії COVID, дуже багато важких хворих потребують кисню. «Спочатку ми визначали дві лікарні для прийому хворих на коронавірус — 1-шу і 8-му лікарні, і коли ці лікарні заповнювались, ми визначили ще й лікарню швидкої допомоги. Кількість хворих збільшується, тому ми розгортаємо додаткові місця у 1-шій і 8-мій лікарнях, з понеділка хворих буде приймати і 5-та лікарня, готуємо ще корпус 4-тої лікарні, завозимо туди кисневі концентратори», - сказала вона.

Нагадаємо, із понеділка, 2 листопада, 5-та міська лікарня Львова також прийматиме хворих з коронавірусною інфекцією або з підозрою на цю недугу. Окрім того, у 1-шій та 8-мій міських лікарнях збільшать кількість ліжкомісць для лікування хворих на СОVID.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, де лікуватимуть хворих з COVID-19, якщо в українських лікарнях закінчаться ліжко-місця. За його словами, у випадку нагальної потреби, в Україні розгортатимуть мобільні шпиталі.

«Окрім цього, зараз ми опрацьовуємо питання залучення відомчих лікарень, у тому числі, лікарень «Укрзалізниці», НАН України, тому що, я вважаю, що медична допомога повинна надаватися виключно фахівцями у відповідних закладах охорони здоров’я. Зараз ми напрацьовуємо питання щодо відкриття таких мобільних шпиталів, адже ситуація може розвиватися в різний спосіб», – наголосив міністр.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: