Справа Стуса: рішення суду щодо Медведчука увійшло в новий наклад книги

123138167_1687417174773816_144324850433446451_n
YULIYA ORLOVA// Facebook

У новому накладі книги «Справа Василя Стуса» надрукували рішення Дарницького районного суду Києва, який заборонив згадувати ім’я політика Віктора Медведчука як адвоката, який програв справу українського поета в радянському суді.

Про це повідомила генеральна директорка видавництва «Vivat», яке реалізовує книгу,  Юлія Орлова на власній сторінці у Facebook.

«Сьогодні 2 листопада. А це значить, що ми, як і обіцяли, починаємо відправляти ваші замовлення книги «Справа Василя Стуса». Цей тираж особливий у всіх сенсах, але прийшла пора розповісти про підготовлений нами з Вахтангом Кіпіані сюрприз. Ми вирішили: документ - так документ. Тому на форзацах книги розміщено рішення дарницького райсуду про заборону книги в першій інстанції, яке може вступити в силу 18.11.20, та передмова укладача книги Вахтанга Кіпіані», - написала вона.

До слова, це перший наклад згаданого чтива у такому вигляді.

Нагадаємо, книга «Справа Василя Стуса» вийшла друком у травні торік. Це видання про українського поета та дисидента, якого репресували у 1980-х роках минулого сторіччя. Власне, Віктор Медведчук став держадвокатом у справі Стуса.

Книга, написана Вахтангом Кіпіані, складається здебільшого з архівних документів та думок автора, згідно з якими, описується засудження Медведчука, який порушив норми адвокатської етики під час процесу і, власне, не захистив репресованого дисидента, а підпорядкувався тогочасній радянській системі.

У серпні 2019-го, Віктор Медведчук подав позов до суду із вимогою заборонити розповсюдження цієї книги, адже інформація, висвітлена журналістом та істориком Кіпіані, неправдива.

У понеділок, 19 жовтня, столичний Дарницький районний суд заборонив розповсюджувати тираж книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу народного депутата Віктора Медведчука, який, власне, згадується на її сторінках. Про перебіг подій і деталі рішення, можна прочитати у матеріалі ІА Дивись.info за покликанням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: