Скільки безробітних в Україні стоять на обліку в центрах зайнятості

безробіття1

На обліку в центрах зайнятості перебувають 396,5 тисячі осіб, які залишились без роботи.

Про це повідомляє Держслужба зайнятості.

«Протягом січня-жовтня 2020 року послугами державної служби зайнятості скористалися 1 млн 980 тис. українців, з них понад 1 млн мали статус зареєстрованого безробітного, допомогу по безробіттю отримували 942,3 тисячі громадян», — йдеться в повідомленні.

Водночас кількість вакансій у базі даних державної служби зайнятості становила 754 тисячі одиниць. Роботу за сприяння служби за 10 місяців цього року знайшли майже 540 тисяч людей, з них — 337,5 тисяч мали статус зареєстрованого безробітного, а 202 тисячі осіб були працевлаштовані оперативно, ще до надання статусу безробітного.

«З початку року професійне навчання за направленням служби проходили 88,7 тисячі безробітних, майже 47 тисяч з них навчалися в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Цей показник звичайно значно менший, ніж у докарантинному 2019 році (на 68%», — зазначається в повідомленні.

Також до громадських та інших робіт тимчасового характеру впродовж 10 місяців нинішнього року залучено 92,2 тисячі осіб.

Окрім того, кількість роботодавців, які надавали до служби зайнятості інформацію про вакансії, становила 158,5 тисяч.

Найчастіше роботодавці шукали кваліфікованих робітників з інструментом, робітників з обслуговування та експлуатації устаткування, а також працівників сфери торгівлі та послуг. Затребуваними були також учителі, лікарі, фармацевти, вихователі, інженери, економісти, майстри виробничого навчання, медсестри тощо.

Читайте також: За кордоном значно зросла кількість вакансій, або Де чекають на українців

Відтак, станом на 4 листопада на обліку в центрах зайнятості перебувають 396,5 тисячі безробітних, з них 337 тисяч — отримують допомогу по безробіттю.

Там зазначають, що середній розмір таких грошових виплат у жовтні 2020-го становив 3,7 тис. грн.

Нагадаємо, кількість зайнятого населення у віці 15 років і старше в II кварталі 2020 року склало 15,7 млн осіб, а у віці 15-70 років – 15,6 млн осіб. Кількість безробітного населення у віці 15 років і старше та у віці 15-70 років склала по 1,7 млн осіб.

Додамо також, наприкінці липня, на піку карантину, пов’язаного із поширенням пандемії коронавірусної хвороби, в Україні 3,1 мільйона мешканців перебували у стані прихованого безробіття.

Пізніше у Національному банку погіршили прогноз рівня безробіття. Там зазначили, що показник у 2020 році сягне 10%, а не прогнозованих 9,5% у квітні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: