Скільки пар побралися у межах проєкту «Шлюб за добу» цьогоріч

шлюб2
Фото (ілюстративне)

За 9 місяців нинішнього року майже 15 тисяч пар одружились в межах проєкту «Шлюб за добу».

До п'ятірки міст, де така послуга користувалась шаленим попитом, належить Київ, Одеса, Львів, Харків і Маріуполь, зазначають у пресслужбі Міністерства юстиції України.

Там зазначають, що у 2020-му в Києві побралися 3 тисячі 237 пар, в Одесі 2 тисячі 387 обранців, у Харкові створили 959 сімей завдяки проєкту, в Маріуполі — 542, а у Львові — 757 пар закоханих.

«Окрім українців, проєктом «Шлюб за добу» охоче користались й іноземці. Упродовж січня-вересня 2020 року уклали шлюб в рамках проєкту 5 096 іноземних громадян», - кажуть у відомстві.

Зазначається. що здебільшого – з Російської Федерації (645), Республіки Польща (360), Федеративної Республіки Німеччина (338).

Зазвичай найбільше іноземців звертаються за послугою «Шлюб за добу» у містах Харків, Дніпро та Львів.

Нагадаємо, сервіс «Шлюб за добу» запрацював наприкінці липня 2016 року. За весь час проєкту в Україні здійснили 105 тисяч 509 державних реєстрацій шлюбу.

Як побратись за добу

У Мін'юсті додають, що всі, хто хоче зареєструвати офіційно власні відносини, необхідно звернутись до організатора державної реєстрації шлюбу; обрати дату та час для проведення державної реєстрації; укласти цивільно-правовий договір про надання послуги; завітати на власне весілля.

Додамо також, раніше ІА Дивись.info розповідала, що за період дії карантину в Україні в понад шість разів частіше одружувались , аніж розлучались. Крім цього, про те, як уникати конфліктів при обмеженні особистого простору, можна прочитати тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: