Україна планує закупити 2 мільйони швидких тестів на коронавірус

корона6
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Уряд України хоче закупити 2 мільйони швидких тестів на визначення інфікування на коронавірус. Для цього зі спецфонду боротьби з COVID-19 видалили 1 млрд гривень.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

«Ще 1 млрд грн було виділено з Фонду боротьби з коронавірусом на тести. Мова йде про закупівлю 2 млн швидких тестів, при використанні яких результат можна отримати за кілька годин. Це рішення одне з багатьох, які ми щотижня приймаємо для підтримки нашої медичної системи», - сказав Шмигаль.

Як зазначив прем'єр-міністр,  швидкі тести дозволять отримувати результат вже через кілька годин. Окрім цього, виділено 600 млн гривень для забезпечення лікарняних ліжок в Україні киснем. До слова, станом на вівторок, 3 листопада, в українських лікарнях функціонують 18,5 тисячі ліжок із підведеним киснем. До кінця листопада нинішнього року цю кількість планують збільшити до 40 тисяч.

Раніше очільник МОЗ заявляв: у випадку виникнення другої хвилі коронавірусної хвороби, Україна забезпечена ПЛР – та ІФА-тестами з місячним запасом при повному завантажені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: