Карантин: на Львівщині на понад 1000 продавців склали адмінпротоколи через порушення

Нац поліція

Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян та на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Перевірки проводяться у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації, на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України №641 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

Про це повідомляється у фейсбук ГУ НП у Львівської області.

Від початку запровадження карантинних обмежень 11 березня 2020 року) правоохоронці Львівщини виявили більше 3400 випадків порушення карантинних обмежень.

Щодо порушників були складені адмінпротоколи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема:

  • на підприємців (зокрема, порушення роботи кафе, ресторанів, барів та інше) - 107;
  • на продавців, які перебували на робочих місцях без засобів індивідуального захисту – 1178;
  • на перевізників – 623;
  • інші порушення.

«Поліцейські у складі мобільних груп регулярно проводять рейди, під час яких виявляють факти порушень карантину. Лише від початку листопада складено 679 протоколів про адміністративні правопорушення, за одним з фактів відкрито кримінальне провадження. Як правило, спочатку правоохоронці проводять профілактичні бесіди і притягують порушників до відповідальності лише у випадках, коли вони не реагують на зауваження.

Але трапляється, що громадяни поводяться особливо зухвало, не припиняють правопорушення – за такими фактами, якщо є підстави, ми відкриватимемо кримінальні провадження», - зазначив очільник поліції Львівщини Василь Віконський.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: