У Львові застерігають від спроб перегляду результатів виборів до міської ради

910_k

Представники політичних партій, які пройшли до Львівської міської ради нового скликання, застерігають від спроб перегляду результатів виборів.

Про це йшлося під час спільної пресконференції заявили представники ЄС, «Свободи», «Варти» та «Голосу».

Такою спробою вони вважають позов, який було подано до Львівського окружного  адміністративного суду.

«Зелена» влада провалила чесні вибори в Україні. У Львові все відбулося чесно і без порушень. Їх це не влаштовує. І виглядає так, що зараз вони намагаються «натягнути» результат для «Слуги народу» рішеннями судів. Сьогодні за ніч було додано 260 сторінок протоколів, які, на думку позивача, свідчать про якісь порушення. Ті, хто захочуть сфальшувати волевиявлення львів’ян, понесуть кримінальну відповідальність. Я закликаю членів виборчих комісій не виконувати вказівки своїх партійних босів, бо вони сидіти не будуть, а сидіти будете ви, якщо на це поведетеся. А людям, які спонукають сфальшувати волевиявлення львів’ян, хочу сказати, що все таємне стане явним і всі понесуть відповідальність. У нас є всі протоколи з дільниць зі підписами членів комісій і мокрими печатками. Ми зможемо підтвердити результат, який оголосила міська ТВК. Не треба збурювати суспільство. Свій результат ми захистимо», -  заявив Петро Адамик.

Він додав, що не розуміє сенсу подання позову на міську ТВК.

«Позови треба, було продавати до районних виборчих комісій, бо міська комісія, це «калькулятор», вона лише зводить результати, які подали районні комісії. А термін позову до районних комісій уже минув», – пояснив Петро Адамик.

«Після того, як «Слуги народу» не потрапили до міської ради, ми розуміли, що  будуть якісь спроби переглянути волевиявлення львів’ян але нікому в голову не прийшло шо може відбуватися така банальна спроба фальсифікацій. Цей позов не має жодних юридичних підстав для того щоб він був задоволений. Це швидше політична акція.  Але розуміючи контроль з боку Офісу Президента деяких судів, можна очікувати будь-якого результату. Тому ідея протягнути партію президента до ЛМР може бути втілена. Але ніхто не відміняв акції прямої дії. Ми застерігаємо  від вчинення протиправних дій, бо це погано закінчиться», - заявив голова ЛМО ВО «Свобода» Любомир Мельничук.

Нагадаємо, 8 листопада Львівський окружний адміністративний суд розпочав розгляд позовної заяви кандидата у депутати Львівської міської ради від партії “Наш край” Євгенія Лозинського до Львівської міської ТВК. У суді Лозинський просить визнати протиправними дії міської ТВК і провести звірку протоколів на виборчих дільницях у двох територіальних виборчих округах міста Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: