АМКУ наклав 30 мільйонів штрафу на виробників молочних продуктів: перелік

масло
Фото (ілюстративне). Джерело: Landlord

Антимонопольний комітет України оштрафував п'ятьох вітчизняних виробників молочних продуктів за використання назви «солодковершкове масло» на продукції, що містить немолочні жири.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Згідно з реджстандартом (ДСТУ 4399:2005) масло повинно містити в своєму складі виключно молочний жир. Будь-які інші домішки – такі, як рослинний жир – одразу позбавляють продукт назви «вершкове масло», - кажуть в Комітеті.

Там зазначають, що така інформація вводить в оману споживачів та порушує закон про захист від недоброчесної конкуренції.

За даними АМКУ, деякі виробники допускали частку немолочних жирів до 100%.

Наразі відомо про штраф чотирьом підприємствам: ТОВ «Богодухівський молзавод», ТОВ «Малороганський молочний завод», ТОВ «Гайсинський молокозавод», ПП «Сімол».

АМКУ зазначає, що фальсифікацією «молочки» займалось більше підприємств, і розгляд у цих справах вже завершується.

Нагадаємо, наприкінці жовтня нинішнього року Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував семи виробникам антисептиків не вводити споживачів в оману шляхом розміщення недостовірної інформації на етикетках своєї продукції.

Йдеться про такі найменування компаній як ТОВ спільне Українсько-Польське підприємство «Вінсо Індастріс Україна», ТОВ «Тера-Інвест», ТОВ «НАТУРПРО», ФОП Фурман Андрій Анатолійович , ФОП Карій Євген Дмитрович та іншим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: