Десять областей заповнили COVID-ліжка у лікарнях на 70%

хорі корона
Фото ілюстративне, з вільних джерел

В Україні ліжка у закладах охорони здоров'я 1-ї хвилі для пацієнтів з підозрою чи діагнозом COVID-19 заповнені на понад 70% вже у десяти областях, найбільше - у Полтавській, Рівненській та Одеській областях.

Про це повідомляє УНН із посиланням на дані Міністерства охорони здоров’я.

Найбільш завантажені лікарні в Полтавській (82,6%), Рівненській (78,8%), Одеській (76%), Чернігівській (74,7%), Сумській (71,4%), Запорізькій (70,9%), Донецькій (70,8%), Луганській (70,6%), Київській(70,3%) та Закарпатській областях (70%).

При цьому у Києві зайнято 58,6% ліжок. Загалом показник по Україні становить 62,7%.

На основі, зокрема, й таких показників, жодна з областей не готова до послаблення карантину.

Кількість інфікованих коронавірусом з початку пандемії в Україні наближається до пів мільйона. При цьому активних хворих на сьогодні 259 402.

Нагадаємо, на початку жовтня нинішнього року очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що в Україні необхідно збільшувати ліжковий фонд, де лікуватимуть людей із тяжким перебігом COVID-19.

«Окрім цього, зараз ми опрацьовуємо питання залучення відомчих лікарень, у тому числі, лікарень «Укрзалізниці», НАН України, тому що, я вважаю, що медична допомога повинна надаватися виключно фахівцями у відповідних закладах охорони здоров’я. Зараз ми напрацьовуємо питання щодо відкриття таких мобільних шпиталів, адже ситуація може розвиватися в різний спосіб», – наголосив тоді міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: