Львівська ОДА фінансує і буде фінансувати проєкти місцевих ініціатив, – голова ЛОДА Козицький

124493372_3431641030205880_1744652834179971390_o

На сьогодні Львівщина є серед лідерів за показниками виконання і фінансування проєктів та програм 2020 року.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку написав голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, коментуючи заяву голови обласної ради Олександра Ганущина про скорочення фінансування конкурсу проєктів місцевих ініціатив.

«За 10 місяців в нашій області реалізовано понад 860 інфраструктурних об’єктів. Щодо обласних програм, а їх 29, то вони профінансовані на 852 мільйони гривень. До кінця року ця сума збільшиться додатково ще на 600 мільйонів гривень», – написав Максим Козицький.

Він також додав, що окремо і багато можна говорити про видатки на «Велике будівництво», програму капітального будівництва, вирішення проблем дефіцитних районів і громад, підтримку медиків, вчителів, боротьбу з пандемією коронавірусу.

«Чому я про це пишу і наводжу так багато цифр? У соцмережах роздмухали істерику навколо програми «Конкурс проєктів місцевих ініціатив». Голова Львівської обласної ради звинуватив ЛОДА у її знищенні. Факти, з яких я почав допис, дають загальне розуміння про роботу Львівської ОДА сьогодні. Додам, що завжди приймаю тільки ті рішення, які на користь громаді. При цьому ніколи не керуюся емоціями і поспішними висновками. Тепер по суті.

Чи буде Львівська ОДА фінансувати проєкти місцевих ініціатив, в народі «мікропроєкти»? Так, фінансує і буде фінансувати.

Ми проаналізуємо суму допомоги ОТГ та районів і в стислі терміни скеруємо кошти обласного бюджету на дофінансування відповідних проєктів місцевих ініціатив. Щоправда, не зможемо скерувати кошти на ті мікропроєкти, які конкурсна комісія при Львівській обласній раді вирішила не фінансувати.

Станом на сьогодні на реалізацію проєктів місцевих ініціатив скеровано 71 мільйон гривень. До речі, чергову заявку я погодив учора, о 10-ій ранку, до того, як тему «підняли» у Фейсбуці.

Дякую всім, хто розуміє, що моя позиція чітка, виважена і державницька. Не популістична», – написав Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: