На Львівщині висадять кущі калини на знак припинення насильства

калина
Калина

З 25 листопада до 10 грудня на Львівщині триватиме Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства".

З 25 листопада до 10 грудня на Львівщині триватиме Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства», - розповіли у департаменті соціального захисту населення.

У межах акції адміністрація проведе ряд інформаційно-просвітницьких заходів. Один із них – регіональний флешмоб #НЕ_ламай_калину!.

Так, 25 листопада, у районних центрах та містах обласного значення представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства та інші зацікавлені особи висадять саджанці калини - етнонаціонального символу української жінки.

Окрім цього, в грудні у м.Трускавець відбудеться відкриття відділення з надання притулку для жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства Центру соціально-психологічної допомоги у Львівській області. Заклад буде розрахований на 10 сімейних місць.Нагадаємо, що акція «16 днів проти насильства» ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: