У Львові посадили за ґрати шахрая, який «вибивав» гроші з пенсіонерів

шахраї3
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

У Львові засудили 25-річного чоловіка, який займався шахрайством, телефонуючи людям похилого віку та вимагаючи з них гроші.

Як повідомляє пресслужба Прокуратури області, шахрай обдурив двох осіб старшого віку та завдав їм збитків на майже 130 тис. грн.

У відомстві зазначають, що в лютому нинішнього року чоловік телефонував до літньої жінки та повідомив неправдиву інформацію, що її син потрапив у ДТП та збив дівчину, а тому потрібні кошти для операції. Так він отримав від потерпілої гроші.

У обласній прокуратурі зазначають, що суд першої інстанції засудив 25-річного шахрая до 1 року обмеження волі, проте звільнив від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.

Однак після перегляду справи за сприяння прокуратури, апеляційний суд скасував рішення Галицького районного суду м. Львова і ухвалив новий вирок – 1 рік обмеження волі.

Нагадаємо, раніше ІА Дивись.info писала про те, що у Львові за шахрайство чоловік отримає 5 років позбавлення волі.

До слова, у вітчизняній Кіберполіції оприлюднили дані щодо кількості українців, які стали жертвами інтернет-шахрайства. За інформацією відомства, з початку 2020 року до кіберполіції надійшло понад 25,6 тисяч звернень щодо інтернет-шахрайства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: