Степанов розповів, скільки ще триватиме карантин в Україні

карантин дивись люди
Фото з архіву

У Міністерстві охорони здоров’я України очікують, що карантин, пов’язаний із пандемією COVID-19, триватиме щонайменше до квітня 2021-го року.

Про це заявив очільник відомства Максим Степанов під час щоденного брифінгу в четвер, 12 листопада.

За словами міністра, цю хвилю епідемії коронавірусної хвороби не вдасться пройти легко, але потрібно вберегти медичну систему від колапсу, коли лікарні не зможуть приймати хворих із коронавірусом. А для цього потрібно зменшити кількість соціальних контактів.

Він закликав дотримуватися запроваджених 11 листопада "карантину вихідного дня" та епідемічних обмежень на решту 5 днів.

«Дуже важливо цього дотримуватися від початку й до кінця. Шановні українці, будь ласка, дотримуйтеся всіх цих правил.  Давайте пройдемо — важко, я не обіцяю, що буде легко: буде дуже важко - весь цей період від сьогодні і, я думаю, що до квітня, мабуть. Але ми точно можемо його пройти і точно можемо це зробити», - сказав Степанов.

Нагадаємо, вчора, 11 листопада, уряд підтримав ініціативу МОЗ щодо впровадження в Україні «карантину вихідного дня». Йдеться про обмеження, які набирають чинності з 00.00 суботи, 14 листопада, та до 00.00 16 листопада включно. Себто, працюватимуть тільки продуктові магазини, аптеки, ветмаркети та курсуватиме громадський транспорт. Натомість, всі види атракцій, заклади громадського харчування, великі ТРЦ обмежать у функціонуванні. Щодо кав’ярень, ресторанів чи барів, то вони зможуть працювати лише «на виніс».

На думку Максима Степанова, це чудова альтернатива повному локдауну.

До слова, попередньо відомо, що такий формат обмежень діятиме до 30 листопада, однак в уряді замислились над ймовірним продовженням, вже після кінця теперішнього місяця.

Наразі карантин триватиме до 31 грудня нинішнього року включно. А за минулу, добу, 11 листопада, в Україні зафіксовано  11057 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: