У Львові буде кіберспортивна арена, виставковий комплекс та концертний зал, – Синютка

синютка3

У Львові, 18листопада, відбудуться перші офіційні змагання з кіберспорту «DOTA 2». Про це, 11 листопада, повідомили організатори на прес-конференції у Львівському прес-клубі.

Народний депутат України від «Європейської Солідарності», кандидат на посаду очільника Львівської ОТГ Олег Синютка наголосив, що «сьогодні ми представляємо дуже важливу подію у місті Львова». Він розповів, що уже у нікого немає сумнівів у тому, що станом на сьогодні Львів є IT-столицею України.

«Проте важливо, щоб влада не лише споживала результати роботи цієї галузі, але й сприяла її розвитку», – наголосив Синютка. Кандидат на посаду голови Львівської ОТГ додає, що це стане одним із пріоритетів Львова після 22 листопада.

«Щоденно ми будемо втілювати реальні кроки, щоб львів’яни стояли попереду і були промоутерами IT-індустрії, щоб молоді люди розуміли, що саме у Львові їм буде найкомфортніше», – наголосив Олег Синютка.

Кандидат на посаду голови Львівської ОТГ також наголосив, що у Львові потрібно збудувати кіберарену. «Я переконаний, що кіберспортивна арена у Львові буде. Так само, як буде концертний та виставковий зал», – зазначив Олег Синютка.

Він нагадав, що у вересні цього року кіберспорт офіційно визнали видом спорту в Україні. Дуже приємно, що до розвитку кіберспорту в світі долучились українці. Кіберспорт також є важливим елементом світової економіки. Він залучає великі інвестиції в світові доходи галузі у 2019 році становили 1,1 мільярда доларів. І з кожним роком ця галузь тільки зростає.

Організатори кажуть, що це – перший офіційний турнір і такого у Львові ще не було. Фактично, цей турнір – для любителів, участь у ньому можуть брати усі. Реєстрація на турнір триває з 10 листопада.

*вибори 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: