Львівська влада порушує закон та приховує документи про ремонт вулиці Бандери, — Синютка

125108253_692937318006277_400483467210560063_n

Міська влада Львова не надала документи щодо ремонту вулиці Бандери на запит 12 народних депутатів України, чим порушила Закон. Далі — звернення до правоохоронців.

Про це повідомляє пресслужба львівської організації партії «Європейська солідарність».

У п'ятницю, 13 листопада відбулася спільна пресконференція ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна та народного депутата, кандидата на міського голови Львова Олега Синютки на тему «Ремонт вулиці Бандери у Львові: куди зникають мільйони».

Львівська влада порушує закон та приховує документи про ремонт вулиці Бандери, — Синютка Олег Синютка та депутати фракції «Європейська Солідарність» ініціювали розслідування мільйонних зловживань мерії Львова під час ремонту вулиці Бандери.

Звернення до Андрія Садового підписали Руслан Князевич, Артур Герасимов, Степан Кубів, Микола Княжицький, Максим Саврасов, Ніна Южаніна, Марія Іонова, Вікторія Сюмар, Ірина Геращенко, Ірина Фріз, Олексій Гончаренко

«20 жовтня народні депутати звернулись з проханням до міської ради про надання інформації та документів стосовно будівництва вулиці Бандери. В 10-денний термін ми не отримали жодної відповіді. Це дає підставу вважати, про корупційну складову під час ремонту вулиці Бандери. Сьогодні ми підготували два звернення в правоохоронні органи. Проєктна ціна й угода переписувались 4 рази. Жодного документа, який би це спростував не надано. Крапку поставлять правоохоронні органи», - заявив Олег Синютка.

«Завдяки децентралізації міські бюджети суттєво зросли. Однак на місцевому рівні важливо, щоб гроші використовувались раціонально. У 2014-2019 роках Львівщина була найкращою у питанні будівництві доріг в Україні. До будівництва доріг у Львові ж виникає чимало запитань, особливо стосовно ремонту вулиці Бандери», - зазначив Володимир Омелян.

Нагадаємо, 26 грудня 2019 року, Андрій Садовий заявив, що міська влада планує ремонт вулиці Бандери – «орієнтовно у квітні й завершити їх до кінця вересня».

Зараз підрядник має відремонтувати 1 км 50 м вулиці за понад 209 млн гривень (за сьогоднішнім курсом – 6 мільйонів 400 тисяч євро). У 2011 році в рамках співпраці міста з ЄБРР, було реконструйовано 1400 метрів вул. Коновальця – Мельника -Чупринки, які є суміжними з вулицею Бандери.

Вартість робіт була вдвічі меншою і склала 4,5 мільйона євро.

*вибори-2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: