Справу про зґвалтування в Кагарлицькому відділенні поліції завершили

генпрокурор

Правоохоронні органи завершили розслідування справи про зґвалтування і тортури в Кагарлицькому відділенні поліції. У справі фігурують п'ятеро співробітників поліції.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Офісу генпрокурора.

Повідомляється, що підозрюваним інкримінують катування, насильницьке викрадення і зґвалтування.

За даними слідства, співробітники поліції для розкриття злочинів катували і незаконно позбавляли волі людей. Зокрема, в січні 2020 року троє поліцейських наносили двом потерпілим тілесні ушкодження, перевозили їх у багажнику, застосовували електричний струм, прикували наручниками до батареї.

За іншим фактом у травні 2020 року з метою отримання визнання потерпілому завдали 17 ударів руками і ногами. Крім того, в травні один з фігурантів викликав до відділення поліції жінку в якості свідка, в службовому кабінеті одягав на неї протигаз, заковував у кайдани і стріляв над головою з табельного пістолета. Після цього кілька разів зґвалтував її.

«Керівник відділення, в свою чергу, знав про існування такої практики, однак не вживав жодних заходів реагування на дії підлеглих. Після завершення ознайомлення сторони захисту з матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт буде направлено до суду», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в жовтні Голосіївський районний суд відпустив під домашній арешт поліцейського Ярослава Леваднюка, який є одним з підозрюваних у справі про зґвалтування в Кагарлику.

Читайте також: Злочинці в погонах: резонансні злочини українських провоохоронців

На сьогодні під вартою залишаються колишній начальник відділу поліції Микола Кузів та його підлеглий Сергій Сулима.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: