У ВООЗ вважають, що поява вакцини проти COVID-19 не зупинить пандемію

вакцина
фото ілюстративне, з відкритих джерел

У Всесвітній організації охорони здоров'я кажуть, що вакцина проти COVID-19 не зупинить пандемії, а тільки «стримає» кількість смертей.

Про це написав гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус на власній сторінці у Twitter.

«Сама по собі вакцина не зупинить пандемію COVID-19. Нам все одно потрібно буде продовжити: спостереження, тестування, ізоляцію, відстеження контактів і карантин, заохочувати людей бути обережними», — заявив Гебреєсус.

Він зазначив: перші постачання вакцини від COVID-19 будуть обмежені, тому пріоритет надаватимуть працівникам охорони здоров'я, літнім людям та іншим групам ризику.

Гендиректор ВООЗ каже, що вакцина стримає кількість смертей і дозволить системам охорони здоров'я впоратися з ситуацією, але водночас наголосив, що «у вірусу все ще є, куди рухатися».

Читайте також: Ще одна можлива вакцина від COVID-19 показала високу ефективність

Нагадаємо, станом на ранок понеділка, 16 листопада, у світі підтверджено 54370756 випадків зараження коронавірусом COVID-19. За добу виявили 441044 нові випадки.

Зокрема, в Україні зафіксовано 9832 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

До слова, Україна увійшла до переліку країн, яким запропонують спеціальну ціну на вакцину від COVID-19, коли вона з’явиться. Україна отримає близько 8,5 млн доз вакцин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: