Касові апарати для ФОПів: Рада відхилила законопроєкт про відтермінування

касові апарати

Верховна Рада відхилила законопроєкт про відтермінування запровадження касових апаратів для фізичних осіб – підприємців.

За ухвалення відповідного законопроєкту №4313-д за основу проголосували 17 народних депутатів (228 - проти).

Раніше комітет з питань фінансової, податкової та митної політики Верховної ради підтримав доопрацьований законопроект про відстрочення введення касових апаратів для ФОП, - пише РБК-Україна.

Документ передбачає відстрочку обов'язкового використання касових апаратів до 1 січня 2022 року для платників єдиного податку 2-4 груп, за винятком ризикових галузей.

Глава фінкомітету Данило Гетманцев розповів, що в законопроекті відбулися істотні зміни. Він звертав увагу, що попередня редакція закону не отримала підтримки, оскільки відстрочка була прописана для всіх ФОП.

Також, за словами парламентарія, у доопрацьованому проекті пропонували значно пом'якшити відповідальність за порушення правил операцій касового апарату і спростити звітність для програмних РРО.

На початку листопада депутати відмовилися підтримати відстрочку касових апаратів для ФОП і відправили документ на доопрацювання у профільний комітет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: