Чи потрібно українцям, які повертаються з-за кордону, здавати тест на COVID-19, - МОЗ

плр тетстування
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

У Міністерстві охорони здоров'я пояснили, чи потрібно проходити примусове тестування громадянам України, які повертаються з-за кордону.

Про це розповів заступник міністра відомства Ярослав Кучер під час брифінгу в середу, 18 листопада.

«Іноді наших громадян, які повертаються з-за кордону, з робочих відряджень або відпочинку, змушують робити платний тест в аеропорту. Зокрема, був такий випадок з моряками в одному з аеропортів.

Я хочу передати привіт Одеському аеропорту і нагадати, що наші громадяни не зобов’язані проходити тестування для того, щоб повернутися в нашу країну. Їм встановлюється відповідний додаток, і вони в стандартному режимі можуть здати тести, і будуть зняті з самоізоляції. Якщо такі випадки будуть фіксуватися в подальшому, ми можемо припустити, що це робиться навмисно, щоб працювати з конкретною лабораторією в аеропорту», – сказав він.

З усіх питань, які стосуються COVID-19, можна звертатися в контакт-центр МОЗ за номером 0800 60 20 19.

Нагадаємо, днями очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що закриття кордонів країни можливе у разі введення повного локдауну.

До слова, станом на ранок середи, 18 листопада, в Україні зафіксовано 557 тисяч 657 випадків коронавірусної хвороби COVID 19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: