У Львові представили виставку картин особливих дітей

5
Фото: ЛМР

Сьогодні, 19 листопада, у Муніципальному мистецькому центрі свої роботи представили діти «сонячної майстерні».

19 листопада, у Муніципальному мистецькому центрі свої роботи представили діти  «Сонячної майстерні».

Про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

За ескізами дитячих робіт також створюють ексклюзивні хустки.

Серед експонатів багато робіт Андріани Чухній, а також Юлі Куриляк та Максима Барановського. Усі юні художники – особливі діти, які навчаються малюванню у «Сонячній майстерні». Також за ескізами дитячих робіт у львівському інклюзивному Lady Di Atelier шиють ексклюзивні хустки.

В програмі відбулися:

  • виставка картини львівської художниці Андріани Чухній (15-річної дівчинки із синдром Дауна) під наставництвом художниці Олі Ставникович;
  • перформенс — Андріана намалювала свій новий шедевр під музичний супровід саксофона.

Довідка

Lady Di Atelier — перше інклюзивне ательє, яке існує 2 роки, зібрало потужну команду з 13 жінок, котрі мають інвалідність. Також тут працюють матері дітей з інвалідністю. 

Мета ательє - створити гідне умови праці та бути конкурентно спроможними на ринку праці, піднімати важливі теми про інклюзію. Lady Di Atelier працює над створенням хустин, домашнього тексилю, резинками. З продажу хустин відсоток коштів йде на функціонування «Сонячної Майстерні».

«Сонячна Майстерня» — соціальний проєкт від першого в Україні інклюзивного ательє Lady Di Atelier, який функціонує з червня 2020 року. В художній майстерні, близько 30 дітей з синдромом Дауна, аутизмом та іншими нозологіями проходять арт-терапію. Діти, які по-особливому пізнають цей світ, переносять мазками фарб на полотно, всю свою любов, емоцію, найрізноманітніші почуття. Арт-терапія гарно впливає на психоемоційний стан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: