Молодь Львівщини навчають як реалізувати власні соціальні ініціативи

Соц проекти
Лабораторія соціальних проєктів

Цього тижня «Лабораторія Соціальних Проєктів» почала навчати молодь Львівщини реалізовувати власні соціальні ініціативи. 

Про це повідомляють у пресслужбі Львівської ОДА.

Зустрічі проводять в офісі молодіжної організації «Християнська асоціація УМСА», що у Львові. Як розповіла виконавча директорка YMCA Lviv Олександра Сорокопуд для участі зацікавлена молодь з різних куточків області та міста заповнювала онлайн форму, тепер молоді люди проходять навчання.

Цими вихідними провели першу сесію із трьох запланованих в межах проєкту. 

Молодь поділилась власними ідеями проєктів, які б вони хотіли реалізувати та проблемними питаннями, які виникають. Також говорили про те, як працювати в команді, кого б молодь хотіла залучити до реалізації проєкту.

«Перша сесія допомогла побачити проблеми молоді в ОТГ без «рожевих окулярів». Такі теми як шкільний булінг, через який підлітку довелось змінити школу, почуття самотності під час дистанційного навчання в умовах карантину, страх захворіти або втратити рідних, тривожність через новини і страх майбутнього - не повний перелік того, з чим молодь живе у наших громадах. Розуміння як уповноважити їх стати агентами змін і зробити власні нові ініціативи, змінити негативні тенденції, створити простори підтримки та співпраці - ось ті задачі яким ми присвятили вихідні та з якими будемо рухатись далі» - йдеться у повідомленні.

Про свої ідеї розповіли понад десяток молодих людей. Тренер поділилась, що деякі з них вже мають механізми реалізації власних проєктів.

«На тему булінгу молодь хоче зняти відео та аудіопрограму, де розповідатимуть про цю проблему, таким чином автори проєкту даватимуть впевненість і підтримку тим молодим людям, які з нею стикнулись», - додала Олександра Сорокопуд.

В межах наступних навчань молодим людям  покажуть як працювати із медіа, робити заявку на фінансування. За підсумками навчання молодь зніматиме відео на якому презентуватиме себе, а також проєкт над яким працюватиме далі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: