Дрогобицька солеварня має нового директора

солеварня

У Фонді держмайна України визначили переможця конкурсу на посаду нового директора Дрогобицької солеварні. Ним став дрогобичанин, юрист за освітою Олег Петренко.

Про це повідомив заступник голови ЛОДА Юрій Холод.

«Маю великі сподівання на якісні зміни, адже Олег не сам. Навколо нього об’єдналася вся дрогобицька команда, яка роками вболівала за долю 700-літньої солеварні», - зазначив Юрій Холод.

Також він нагадав, що від імені ЛОДА звернулися до депутатів та Уряду, а територію об'єкта описали і подали на реєстрацію як нововиявлену пам‘ятку археології.

«Також ми наполягли, що кілька приміщень солеварні належать до пам’яток архітектури місцевого значення, а територія підприємства є в межах охоронних зон двох пам‘яток архітектури національного значення - дерев’яних Церкви Святого Юра (поч. 16 ст), яка належить до списку ЮНЕСКО, та Церкви Воздвиження Чесного Хреста (17 ст)».

На початку березня 2020 року Уряд передав Дрогобицьку солеварню Фонду держмайна.

Читайте також: На Львівщині не можуть поділити одне з найстаріших підприємств Європи

Зокрема у ЛОДА зауважують, що вже є попередні домовленості про залучення до продажу дрогобицької солі у супермаркетах і додають з дрогобицькою сіллю в ресторані «Театр пива «Правда» у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: