Суд почав розглядати справу щодо проведення сесії ЛМР без мера

леви1

Львівський окружний адміністративний суд почав розгляд справи за позовом депутатів Львівської міської ради від «Європейської Солідарності» до міської ТВК. Депутати оскаржили постанову ТВК про проведення першої сесії міськради 3 грудня.

Вони планують зібратися на засідання 24 листопада ще перед офіційним оголошенням результатів виборів мера Львова, - пише ZAXID.NET.

Нагадаємо, 19 листопада Львівська міська ТВК прийняла постанову про проведення першої сесії Львівської міської ради у четвер, 3 грудня. Однак о 23:55 у день виборів міського голови, 22 листопада, міська ТВК внесла зміни у свою ж постанову і змінила дату проведення першої сесії на 9:00 вівторка, 24 листопада.

У партії «ЄС» також пояснили своє бачення ситуації. Петро Адамик, новообраний депутат і перший номер у списку ЄС, написав пост у соцмережі стосовно законності вимоги депутатів провести першу сесію 24 листопада.

«Так, більше того, це єдиний легітимний шлях виходу з цієї ситуації. Він чітко описаний законом і відповідає рішенню ТВК. В іншому випадку ми стаємо співучасниками порушення. Абсурдом є те, що чинний міський голова наполягає саме на такому шляху - правового нігілізму», - зауважив Адамик.

Рішення щодо зміни проведення першої сесії міська ТВК прийняла після скарг депутатів ЛМР з партії «ЄС» Сергія Іваха, Олексія Різника, Остапа Доскіча, Олени Пелех та Юрія Ломаги. Одним з аргументів цих депутатів було твердження, що призначення сесії на 3 грудня суперечить закону про місцеве самоврядування.

Колегія суддів Львівського окружного адміністративного суду у складі Наталії Кухар, Назара Костецького та Ростислава Кузана після кількох годин засідань у цій справі вирішили зробити перерву у слуханні до 13:00 вівторка, 24 листопада.

Нагадаємо, переобраний на новий термін міський голова Андрій Садовий сподівається, що суд заборонить проведення сесії міської ради. Він додав, що незрозуміло, хто буде керувати містом, до часу появи легітимного міського голови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: