У правила дорожнього руху внесли зміни

свтловідбиваючі елементи
Фото з сайту 18000.com.ua

Кабінет Міністрів України вніс деякі зміни до правил дорожнього руху, зокрема, є ті, що стосуються обов'язків пішоходів.

Про це повідомляється на сторінці Патрульної поліції.

Згідно з пунктом 4.4 ПДР: «У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху».

Кожен пішохід має знати, що у темну пору доби або під час туману, він непомітний для водіїв. Особливо, якщо верхній одяг  темного кольору.

Світловідбиваючі елементи:

- роблять пішохода помітним у темну пору доби. Для того, аби зманеврувати при швидкості 50 км/год, водієві потрібно 150 метрів. У світлому одязі пішохід стає помітним за 30 —75 м, а цього недостатньо для уникнення ДТП.

Зі світловідбивними елементами пішохід стає помітним за 300 м. Додаючи їх на одяг, ми на 85% знижуємо шанс постраждати в результаті пригоди.

Вони можуть бути у вигляді браслету, брелока, наліпки, пояса або жилета. Їх можна одягнути або причепити на одяг і рюкзак.

Нагадаємо, компанія «ОККО» розпочала всеукраїнський проєкт «Благаю, світись!». У межах проєкту у Києві показали лазерну проєкцію соціального ролика про безпеку на дорозі у темний період доби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: