Садівники Львівщини отримають 24 млн гривень з держбюджету

Садівники
Фото ілюстративне

Кошти аграріям Львівщини, які займаються садівництвом будуть направлені найближчим часом.

Про це повідомляють у пресслужбі Львівської ОДА.

«Департамент агропромислового розвитку ЛОДА подав документи для визначення обсягів компенсації за придбаний садивний матеріал плодово-ягідних культур, винограду, хмелю та проведені роботи із спорудження шпалери і встановлення систем краплинного зрошення, які виконали 15 агровиробників.

В рамках програми  господарства Львівщини заклали нових насаджень на площі 72 гектари, а саме: чорниці у Мостиському, груші, полуниці у Буському, полуниці у Жовківському, лохини у Жидачівському, горіха у Кам’янка-Бузькому, малини, полуниці, жимолості у Бродівському, яблуні у Сокальському районах. Спорудили шпалер на площі 12,7 га насаджень, встановили системи краплинного зрошення на площі  90,2 га  насаджень. За рішенням комісії Мінекономіки нарахована сума компенсації складає 8,3 мільйонів гривень», - наголосили у департаменті агропромислового розвитку ЛОДА.

Окрім того, у 4-х господарствах завершили будівництво холодильників з камерами заморожування плодово-ягідної продукції загальною потужністю 4,4 тисяч тонн, сума компенсації складає 15,7 мільйонів гривень. У Городоцькому районі  - 2 господарства, у Жидачівському  - 1 і Дрогобицькому - 1.

Як повідомили у Мінекономіки кошти сільськогосподарським виробникам будуть скеровані найближчим часом.

Нагадаємо, що за період 2017-2019 роки садівникам Львівщини надали державну підтримку на загальну суму 69,4 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: