Стартував конкурс на здобуття премії імені Леся Курбаса

Курбас 1
Лесь Курбас

Сьогодні, 30 листопада, стартує висування театральних постановок на здобуття Премії у 2021 році.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Премія імені Леся Курбаса присуджується професійним театральним режисерам за вагомий внесок у розвиток сучасного театрального мистецтва України. На здобуття Премії висувається театральна постановка, прем’єра якої відбулася у 2020 році. 

Висування театральних постановок на здобуття Премії у 2021 році стартує сьогодні, 30 листопада і триватиме до 30 грудня цього року. 

«Ні для кого не секрет, що театральний потенціал Львівщини щороку росте. Навіть у цей непростий 2020 рік, попри всі труднощі, які виникали через карантинні обмеження, наші театри не припинили дивувати глядачів новими прем’єрами. Нові театральні постановки вражають нас несподіваними, модерними, інтелектуальними мистецькими підходами. Гадаю, більшість наших театральних режисерів гідні цієї премії, тому щиро рекомендую подаватися», - зазначила у повідомленні заступниця директора департаменту з питань культури національностей ЛОДА Тетяна Плугатор.

Премія присуджується громадянам України на конкурсних засадах.

Як повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики України, грошова винагорода Премії становить двадцять тисяч гривень. Це - кошти з державного бюджету.

Премія присуджується режисерам за театральну постановку за такими критеріями:

  • художній пошук;
  • новаторський характер;
  • європейський контекст; 
  • сценічний експеримент.

На здобуття Премії не висуваються театральні постановки, які вже були відзначені Премією. Премія не присуджується повторно чи посмертно. 

Пропозиції щодо претендентів на здобуття Премії вносяться театрами усіх форм власності, Національною спілкою театральних діячів України, іншими творчими спілками, а також громадськими об’єднаннями, які діють у галузі театрального мистецтва, Національною академією мистецтв України, вищими навчальними закладами культури і мистецтва.

За достовірність поданої інформації відповідають керівники підприємств, установ, організацій, які подали клопотання щодо претендента на здобуття Премії, та претенденти. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: