Рада ухвалила законопроєкт щодо ФОПів: касові апарати відтермінували

фоп1

Народні обранці на засіданні у вівторок ухвалили за основу та в цілому «компромісний» законопроєкт №4439-д щодо врегулювання кризи, пов’язаної з питанням ФОПів.

Відповідне рішення підтримали 319 нардепів, передає  УНН.

«Ми голосуємо за перенесення фіскалізації до 1 січня 2022 року. Друге — цим законом ми відміняємо кешбек. Третє — ми прив’язуємо всі ліміти до мінімальної заробітної плати. У тому числі ліміти у фіскалізації. Тепер не від нас будуть залежати ці ліміти, а від того, як ми будемо працювати», — сказав заступник глави парламентської фракції «Голос», перший заступник голови податкового комітету Ярослав Железняк під час виступу в Раді.

Також з його слів, законопроектом вносяться зміни до переліку ризикових груп.

«І ми відміняємо велику кількість штрафів, які найбільше бентежили підприємців. І нагадаю — мараторій на перевірки ніхто до кінця карантину скасовувати не буде», — додав нардеп.

Перед цим у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 4439-д, підготовлений для вирішення «ситуації навколо ФОПів», про що заявив голова ВР Дмитро Разумков.

«Вже підписаний комітетом «законопроект-д», реєстраційний номер 4439-д, зараз реєструється. Надійшов лист, підписаний всіма депутатськими фракціями та групами, щодо застосування процедури ad hoc щодо розгляду цього законопроекту. Законопроект пов’язаний з врегулюванням ситуації навколо малого бізнесу, так званої «ситуації навколо ФОПів». Є пропозиція зараз розглянути цей законопроект», - сказав Разумков.

Він виніс на голосування згадану процедуру щодо розгляду законопроєкту, її підтримали 324 нардепи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: