Жителі хоспісу в Рава-Руській отримають півсотні книг

ЛОДА
Фото: ЛОДА

Сьогодні у #щедрий вівторок Львівська ОДА передала книги львівських видавництв пацієнтам паліативного відділення Рава-Руської лікарні.

Сьогодні у #щедрий вівторок Львівська ОДА передала книги львівських видавництв пацієнтам паліативного відділення Рава-Руської лікарні.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Сьогодні, 1 грудня, – Всеукраїнський день добрих справ. Мільйони людей, організацій стають частиною благодійного руху #GivingTuesday, або #ЩедрийВівторок.  Учасники роблять добрі справи, влаштовують акції на користь некомерційних організацій і стають благодійниками.

Долучилась до #Щедрого вівторка і Львівська обласна державна адміністрація. Департамент внутрішньої та інформаційної політики передав книги львівських видавництв пацієнтам паліативного відділення Рава-Руської районної лікарні.

«Ми не вперше долучаємось до таких ініціатив. До прикладу, минулого тижня завдяки волонтерам передали понад сотню друкованих праць на Схід. Це книги для мирного населення, військовослужбовців, які боронять наш мир та спокій. Сьогодні ж залюбки стали учасниками #Щедрого вівторка, щоб підтримати тих, хто цього потребує», - розповів директор департаменту Андрій Ковальський.

У Рава-Руську поїде пів сотні книг. Їх передадуть волонтери, які опікуються самотніми мешканцями хоспісів.

Серед них - львів'янки Тетяна Криворучко-Фалат та Марія Козак. Роповідають, що бабусі й дідусі залюбки читають книги і дуже радіють поповненню бібліотеки.

«У хоспісі  в основному літні люди, які не дуже сприймають телебачення, а віддають перевагу читанню в тиші. Потім вони обговорюють прочитане. Читають літературу різної тематики, люблять книги про війну, цікаві оповідання», -  зазначила Тетяна.

Окрім книг, волонтери привозять і інші необхідні речі. Це одяг, постіль, засоби гігієни, побутову хімію. То ж допомога небайдужих потрібна завжди, наголошують вони.

Сьогодні у паліативному відділенні медзакладу перебуває приблизно 40 пацієнтів. Це самотні люди, які не мають родин або житла та опинилися у складних життєвих обставинах. Серед них і онкохворі, родичі яких не мають змоги ними опікуватись.

Загалом цьогоріч в межах цієї програми відібрали 204 найкращі книжкові видання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: