37 проектів обрала регіональна комісія, які реалізовуватимуться за кошти ДФРР у 2021 році

фонд 1

Сьогодні відбулось засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) у Львівській області.

Про це повідомляють у  пресслужбі ЛОДА.

Комісія погодила узагальнений перелік проєктів, які будуть фінансуватись за кошти ДФРР у 2021 році.

Для участі у конкурсному відборі подали 243 проєктні заявки на загальну суму понад 5,9 млрд грн. Серед яких найбільше проєктів, а це 72 %, спрямовані на розбудову соціальної інфраструктури сфери освіти, медицини, спорту.

«У порівнянні з попередніми роками збільшилась кількість інноваційних та туристичних проєктів - 11% та 17% відповідно. Водночас, хотілося б, щоб інноваційних проєктів подавалося більше», - зазначив у повідомленні заступник голови ЛОДА  Андрій Годик.

За результатами проведеного оцінювання та з врахуванням перехідних об’єктів  облдержадміністрація сформувала узагальнений перелік з 37 проєктів на загальний обсяг доведеного Міністерством розвитку громад та територій України індикативного показника на Львівську область - 449,284 млн грн.

Серед проєктів-переможців: 17 шкіл на загальну суму з державного бюджету 215,2 млн грн, 5 дитсадків (32,8 млн грн), 6 спортивних об’єктів (117,9 млн грн), 3 інноваційні проєкти (38,7 млн грн), 3 туристичні проєкти (24,7 млн грн), 3 об’єкти – інші галузі (20 млн грн).

«За умови погодження профільним міністерством цих проєктів, вже у 2021 році ми зможемо завершити 31 об’єкт соціально-культурного та житлово-комунального призначення, створити додаткових 440 місць для учнів та 245 місць для дошкільнят, покращити умови навчання для понад 4623 дітей та створити понад 60 робочих місць», - зазначив директор департаменту економічної політики облдержадміністрації Степан Куйбіда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: