Львівщина налагоджує співпрацю зі Словенією

Словенія
Фото з відкритих джерел

Сьогодні під час зустрічі заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик обговорив з Послом Словенії в Україні Томажем Менціном спільні кроки у напрямку завершення реформи децентралізації та розвитку громад.

 

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«Україна і Львівщина зокрема перебуває у низці процесів інституційних реформ. Однією з найважливіших є реформа децентралізації та формування нового адміністративно-територіального устрою країни», -  розповів у повідомленні Андрій Годик.

Він зазначив, що сьогодні відбувається передача повноважень на місця, окрім повноважень це і фінансові ресурси.

«Перед формуванням об’єднаних територіальних громад була проведена значна аналітична робота. В першу чергу вона була спрямована на те, щоб громади, які утворюються  були самодостатніми, конкурентоспроможними і фінансово незалежними. Сьогодні ми на завершальному етапі реформи. Вже відбувся виборчий процес відповідно до якого сформовані нові органи місцевого самоврядування в межах нових адміністративно-територіальних одиниць. До кінця цього року на законодавчому рівні будуть врегульовані всі питання в частині правонаступництва органів місцевого самоврядування і локальних органів виконавчої влади», -  зазначив перший заступник голови ЛОДА.

Гості зі Словенії висловили готовність до співпраці у напрямку розвитку територіальних громад. Зокрема, зупинились на питанні обміну досвідом у туризмі, а також управлінні лісовими ресурсами.

Розвивати співпрацю Словенія і Львівщина планують і в економічній сфері, напрямку залучення інвестицій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: