Скільки заробили на платних камерах СІЗО в Україні, - Мін'юст

IMG_0704-630x420
На фото умови перебування у платній камері СІЗО у Львові. Фото з архіву редакції, травень 2020 рік.

Міністерство юстиції України продовжує інформувати про перебіг експериментального проєкту щодо впровадження платних камер у СІЗО.

Про це повідомляють у пресслужбі відомства в Facebook.

«Станом на 1 грудня вже отримано майже 1 млн 700 тисяч гривень за користування приміщеннями з поліпшеними умовами перебування в слідчих ізоляторах», - сказано в повідомленні.

Наразі платні камери функціонують у 22-ох СІЗО по всій Україні. За платну камеру можна сплатити онлайн за цим покликанням.

Трохи більше про проєкт

У Мін’юсті впровадили цей експерементальний проєкт, аби кошти, зібрані за користування такими камерами, спрямовували задля відновлення безкоштовних та не залучали туди кошти платників податків, себто українців. Станом на кінець листопада нинішнього року у відомстві повідомили, що вже відремонтовано 24 безкоштовні камери для 156 ув'язнених.

Як виглядають платні камери у Львівському СІЗО читайте тут.

Відповідно, згодом очільник відомства Денис Малюська анонсував продаж подарункових сертифікатів на перебування у цих камерах. Мовляв, це хороша ініціатива, аби до неї залучити чиновників, політиків і суддів. ІА Дивись.info запитувала в експерта про доцільність такої ідеї: висновки можна прочитати за покликанням.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: