В українських кінотеатрах стартує показ стрічки «ЮКІ»

юкі
ЮКІ

2 грудня у кінотеатрі Оскар, що в київському ТРЦ Gulliver, відбувся допрем’єрний показ сенсаційної стрічки «ЮКІ» режисера Володимира Мули. Вже сьогодні, 3 грудня, фільм стартує в українських кінотеатрах. 

«Юкі» – документальна стрічка, присвячена легендарним хокеїстам українського походження, котрі в різні роки здобували найпрестижніший трофей світового хокею, Кубок Стенлі.

«Фільм, який ви зараз подивитесь, сполучає разом два рівняння: Канаду, Україну і хокей. І що ми отримуємо в результаті? Понад п’ятдесят українців, чиї імена викарбувані на Кубку Стенлі! Ця документальна стрічка розповідає історію про те, що означає бути іммігрантом, українцем і видатним гравцем НХЛ. Історію про слід, який назавжди залишає людині етнічна спадщина», - зазначила після прем'єри Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза

«Ми не були впевнені, чи випаде нам шанс записати найлегендарнішого хокеїста усіх часів — Івана Грецького, тож змінювали сценарій  декілька разів. Проте нам все ж таки вдалося це зробити! І зараз ми з гордістю презентуємо наш проєкт про надзвичайних людей, неймовірних хокеїстів НХЛ українського походження, чиї досягнення вражають. Тож закликаю усіх не шкодувати власного часу та обов’язково прийти на фільм у кіно», — коментує сценарист Микола Васильков.

Показ відвідали посол Канади в Україні — Лариса Ґаладза, голова Державного агентства України з питань кіно — Марина Кудерчук, представники Міністерства культури та інформаційної політики України, українські теле- та радіо ведучі і ЗМІ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: