Верховня Рада прийняла закон про внутрішній водний транспорт

транспорт

Сьогодні, 3 грудня, Верховна Рада на засіданні прийняла в цілому законопроєкт «Про внутрішній водний транспорт», який передбачає лібералізацію ринку та створення Держфонд розвитку внутрішніх водних шляхів.

Про це пише УП.

Таке рішення підтримали 276 нардепів.

«Тепер ми зможемо відродити найбільш дешевий та екологічний спосіб доставки вантажів - річкові перевезення та створити ефективну річкову логістику.

Ми врахували пропозиції бізнесу та спільно доопрацювали цей законопроєкт під час його підготовки до другого читання», - прокоментував у Telegram прийняття закону міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словами, новий закон дозволить збільшити вантажопотік до 30 млн тонн на рік із економічним ефектом для держави до 13-16 млрд грн щороку та покращити конкуренцію на ринку, збільшити інвестиції завдяки рівним умовам і прозорим правилам, створити нові робочі місця для людей.

«Перехід частини вантажу з автошляхів на річку допоможе значно розвантажити дороги і зменшити витрати на їх ремонт», - додав міністр.

Також, за його словами, передбачене створення Держфонду розвитку внутрішніх водних шляхів для забезпечення належного технічного стану судноплавних шлюзів на Дніпрі, понад 75% з яких зараз зношені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: