У Львові презентували мініатюру оперного театру (фоторепортаж)

IMG_4301

Сьогодні, 4 грудня, до Міжнародного дня людей з інвалідністю на площі перед Львівською національною оперою відбулося відкриття зменшеної моделі театру, розробленої спеціально для людей із вадами зору.

Сьогодні, 4 грудня, до Міжнародного дня людей з інвалідністю на площі перед Львівською оперою відбулося відкриття зменшеної моделі театру, розробленої для людей із вадами зору.

«Це вже добра традиція, коли відбувається реконструкція тої чи іншої площі. Я радий, що ми маємо змогу відкривати такі скульптури, які сьогодні представлені перед нами»,  - наголосив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

Андрій Москаленко

«Це вже 4 макет, який ми створюємо в мініатюрі наших архітектурних пам'яток. Я дуже рада, що є така Львівська опера, і цей проект, що вже став брендом Львова. Поки що тільки ми у Львові створюємо такі речі. Хочу подякувати всім хто був дотичний до його створення», - розповіла пані Оксана, жінка з вадами зору.

пані Оксана

«Ініціаторами створення таких об'єктів є люди, які потребують бачити по іншому. Коли ми створили макет Львівської міської ратуші, то він був першим, хто зробив прорив у цій сфері. Цей макет оперного ми створювали близько року. До його створення на першому етапі долучилася одна ІТ компанія, її фахівці розробили цифрову 3D модель. Далі ми вручну продовжувати працювати над цієї моделлю, створювати скульптури, пізніше ми створювали таблиці шрифтом Брайля, зробили коротку інформацію українською та англійською мовами. Тепер незрячі зможуть самостійно прочитати короткий опис про Львівський оперний», - розповів скульптор Василь Одрехівський.

Скульптор Василь Одрехівський

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: