Україна отримає 70 мільйонів євро на енергоефективність

енергоефективність

Німеччина виділить 70 мільйонів євро Україні на низку реформ, зокрема, для підвищення енергоефективності, сталого економічного розвитку і децентралізації в Україні.

Про це повідомляє Посольство Німеччини в Україні у четвер, 3 грудня.

До такого підсумку прийшли напередодні німецько-українські міжурядові переговори з питань політики розвитку під керівництвом парламентського статссекретаря у Федеральному міністерстві економічного співробітництва і розвитку Марії Флаксбарт і віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної.

Німеччина і надалі підтримуватиме Україну в її русі шляхом реформ. Водночас ці зобов’язання пов’язані з очікуванням, що процес реформ в Україні триватиме, вирішили делегації.

«На жаль, постійні результати будуть помітні лише через місяці або роки – на відміну від вимог бурхливої ​​політичної сучасності. Тим більше, хочу вас запевнити, що Німеччина як партнер з питань реформ має велику витримку, і ми і далі будемо на вашому боці», – заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

Німеччина серед іншого підтримає Україну в процесі децентралізації, реалізації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною в галузі торгівлі, а також вжиття заходів енергоефективності.

Також було висловлено обіцянку нової підтримки регіонам на сході України, що страждають від конфлікту. У 2020 році для подолання наслідків пандемії в рамках співпраці для розвитку Німеччина виділила 14,35 мільйона євро. За ці кошти було профінансовано придбання захисних масок і засобів захисту, а малим і середнім підприємствам, які постраждали від пандемії COVID-19, була надана підтримка вигідними кредитами.

Читайте також: Інвестиція в майбутнє чи збитковість: чому в Україні недооцінюють зелену енергетику 

«Нові зобов’язання щодо асигнувань, які були надані на нинішніх міжурядових переговорах, є частиною загальної суми в розмірі 1,8 мільярда євро, якою Німеччина надає підтримку Україні з 2014 року», – сказано в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: