На Львівщині триває підготовка ветеранів до міжнародних «Ігор Нескорених»

1 нескорені
Фото з сайту mva.gov.ua/Підготовка до змагань

В «Іграх Нескорених», які пройдуть 29 травня – 5 червня 2021 року у Нідерландах візьме участь 20 українських ветеранів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів України.

У Західному реабілітаційно-спортивному центрі, що на Львівщині національна збірна команда «Ігор Нескорених» триває підготовка до міжнародних змагань Invictus Games The Hague 2020-One, які пройдуть у Нідерландах. 

«До центру на навчально-тренувальний збір з’їхалися ветерани з різних куточків України. Щоденні заняття спортом починаються із дихальних вправ, які допомагають розслабити м’язи та налаштовують на кількагодинну роботу в тренажерному залі. Кожен учасник збірної працює на тренажері, що максимально допомагає підготуватись до змагань у певному виді спорту, – для когось це легка атлетика, для когось плавання або пауерліфтинг.

– Коли побачив соціальну рекламу змагань «Ігор Нескорених» після операції – як хлопці на протезах бігають, займаються, одразу подумав, що було б круто стати одним із них. Оскільки я з дитинства люблю спорт, вирішив долучитися, – розповідає ветеран Ігор Галушка, який  під час бойових дій на Сході дістав наскрізне поранення в голову.

У «Іграх Нескорених» існує принцип рівний рівному: до змагань учасників збірної готують теж ветерани, ті, хто вже брав участь у міжнародних змаганнях.  Підготовкою до змагань зі стрільби з лука займається Дмитро Сидорук, ветеран, майстер спорту міжнародного класу та чемпіон світу серед юніорів. За його словами, специфіка ветеранського спорту в тому, щоб кожен вид спорту адаптувати під конкретного ветерана. У стрільбі з лука, приміром, ветерани з ампутованою рукою можуть стріляти за допомогою щелепи», - йдеться у повідомленні.

Дмитро зазначає, що навіть ветерани, які не потрапили до національної збірної мають можливість потрапити до неї на наступний рік, тому що склад збірної щороку оновлюється,

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: