У театрі Заньковецької відбулася прем’єра вистави «Каліка з Інішмаану»

У Національному драматичному театрі імені Марії Заньковецької відбулася прем’єра вистави «Каліка з Інішмаану» за п’єсою Мартіна Макдонаха «Каліка з острову Інішмаан».

Кажуть, що Макдонаха не можна поставити погано. «І складно, і просто водночас говорить він своїми текстами. У них – відчуття живого нерву, іманентне поєднання краси та огиди, реальність кожного образу й певна химерність сюжетів», – пишуть у анонсі до вистави. Та й справді образи – як акторські, так і цілісний – вистави тримають увагу глядача від початку до кінця.

Дмитро Каршневич в образі каліки Біллі втілив надзвичайно складний образ і жодного разу не «випав» із нього. Дуже органічним вийшов персонаж Бартлі у виконанні заслуженого артиста України Василя  Коржука, а його «ментолки і чупа-чупси», мабуть, стануть крилатими. Неперевершена у ролі Мамулі-пиячки народна артистка України Дарія Зелізна.

У виставі задіяно два склади. Переглянувши один, виникає бажання подивитися й інший.

Окремо варто відзначити художнє оформлення вистави, яке здійснив Олександр Оверчук, відомий своїм концептуально-філософським баченням матеріалу. Саме воно додає глибини та багатогранності режисерському задуму.

До слова, і відомого режисера Ореста Огородника львівські театрали відкриють по-новому. Режисер наголошує на словах головного героя п’єси: «У житті кожної людини настає час, коли потрібно зібратися з духом і ризикнути, навіть, якщо знати, що існує тільки один шанс з мільйона досягти бажаного, але цей шанс треба випробувати, бо інакше навіщо жити?».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: