У Славській ОТГ відреагували на створення самопроголошеної сільради

рожанка

Голова Славської ОТГ Володимир Бега відреагував на створення у Верхній Рожанці незаконної самопроголошеної сільської ради.

Голова Славської ОТГ Володимир Бега відреагував на створення у Верхній Рожанці незаконної самопроголошеної сільської ради.

«У засобах масової інформації  з’явилася новина про те, що 7 грудня 2020 року п’ятнадцять мешканців села Верхня Рожанка Сколівського району Львівської області провели збори, під час яких оголосили про утворення так званої Верхньорожанківської сільської ради та перевернули  державний прапор.

Славська об’єднана територіальна громада, до складу якої у 2017 увійшла територіальна  громада села Верхня Рожанка, внаслідок добровільного об’єднання, утворена у спосіб передбачений Конституцією та законами України. Відповідно до якого утворення у складі Славської селищної ради інших представницьких органів місцевого самоврядування Конституцією та Законами  України не передбачено. Таким чином, дії, які відбулися 7 грудня поточного року у селі Верхня Рожанка носять ознаки зміни Конституційного ладу України.

«Оцінку діям осіб, які причетні до створення так званої сільської  ради у селі Верхня Рожанка, мають дати відповідні правоохоронні органи, які забезпечують державну безпеку України. Зі свого боку додам, що ми – мешканці, депутати та голова ОТГ – не допустимо повторення тут сценарію, який свого часу відбувся на Півдні та Сході України. Ми патріоти своєї країни й дуже шкода, що деякі громадяни не поважають закон України, не шанують пам’ять тих, хто кожного дня проливає кров  за нашу державу. Ніяких самопроголошених сільських рад та  республік у нашій державі не має і не може бути» - прокоментував ситуацію голова Славської ОТГ Володимир Бега.

Нагадаємо, кілька місцевих мешканців та Анатолій Балахнін з Дніпра проголосили про створення  «сільської ради». Крім того, вони проголосували за зміну державного прапора з блакитно-жовтого на жовто-блакитний.

8 грудня, Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження через події, які сталися у селі Верхня Рожанка на Сколівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: