Коли ФОПи зможуть подати заявку на виплату 8 тисяч через «Дію»

гроші67
Фото ілюстративне

Невдовзі, в понеділок, 14 грудня, у мобільному застосунку «Дія» має з'явитись можливість для ФОПів оформити заявку на разову виплату 8 тисяч гривень матеріальної допомоги.

Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка 10 грудня в етері ток-шоу «Право на владу», передає ТСН.

«Зараз ці два тижні будуть максимально сконцентровані на те, щоб ці мільярди гривень роздали людям, які їх потребують. Охоплені цією програмою будуть люди які легально працювали, які платили ЄСВ. Це люди, які достатньо прозорі для держави... Реалізовувати і контролювати цю програму буде Пенсійний фонд України», - сказав Качка.

Оформити цю допомогу можна буде з 14 до 21 грудня нинішнього року.

Відповідна послуга з’явиться у всіх користувачів «Дії», проте оформити зможуть тільки ті, хто підпадає під усі критерії виплати.

Ця послуга з’явиться в розділі «Послуги», а в самому додатку буде інструкція для отримання матеріальної допомоги.

Нагадаємо, 4 грудня Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект №4429. Закон підтримали 297 парламентаріїв. Пізніше закон підписав і президент Володимир Зеленський.
За підрахунками прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, державну підтримку у 8 тисяч гривень, призначену для людей, які можуть втратити доходи в разі введення жорстких карантинних обмежень, зможуть отримати 1,2 млн українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: